Меню Затваряне
woman-4d-smas-hihu-center
4d-hifu-smas-face

4D SMAS HIFU Лице

Процедурата може да се извършва на лице, шия и деколте, както и частично хайфу на отделни зони – гневна бръчка, назолабиални бръчки, бръчки тип „пачи крак“,  долен конур на лицето, двойна брадичка, чело, долна част на лицето /двойна брадичка, долен контур, назолабиални бръчки, горна устна и брадичка/ или горна част на лицето /чело, бръчки тип „пачи крак“, околоочен контур /по външния контур на очната ябълка/, скули/.

Колкото по-голяма е зоната, която се обработва, толкова по-добър и по-траен е резлтатът!

Благодарение на модерната ХАЙФУ технология – високоинтензивен фокусиран ултразвук, за първи път е постигната възможността неоперативно да се достигне не само до повърхностния и среднодълбокия слой на дермата, но и до най-дълбокия слой на кожата.

penetration-hifu-SMAS-lice-1

Това позволява да се третира най-важната за лифтинг ефекта – „повърхностната мускулно-апонефрозна система“ (на английски – S.M.A.S.). SMAS слоят е изграден от колагенови и еластинови влакна и образно може да бъде сравнен с рамка, поддържаща меките тъкани на лицето. С течение на времето колагенът в SMAS намалява, в резултат на което кожата увисва и се образуват бръчки и гънки. Ето защо, за да се получи ефективен лифтинг на кожата, трябва да се въздейства върху колагеновите влакна на ниво SMAS.

За постигане на желания лифтинг ефект, лицето  се третира с 3 накрайника с дълбочини: 1,5; 3,0 и 4,5 мм.

 • Вълните на първия накрайник (наречен колагено-активиращ) проникват в дълбочина от 1.5 мм. и предизвикват загряване в повърхностния слой на дермата.
 • Генерираните високо-интензивни вълни на вторият накрайник (също колагено-активиращ) достигат дълбочина от 3 мм. и предизвикват загряване на средно-дълбокия слой на дермата. Краткото термичното въздействие върху клетките на дермата предизвикано от двата накрайника води до активиране на производството на колаген и еластин в съответните слоеве.
 • Генерираните вълни от третия накрайник (наричан още лифтинг накрайник) проникват и предизвикват по-продължително загряване на дълбочина от 4,5 мм., където се намира „повърхностната мускулно-апонефрозна система“. В следствие на по-продължителното термично въздействие в този слой се образуват точки на коагулация на колагена, водещи в последствие до желания лифтинг ефект.

SMAS-face-layer

4d-hifu-skinlux

Целта на всяка хайфу процедура е да се омрежи в дълбочина кожата с точки на коагулация /микроскопични наранявания, от които тръгва регенерационен процес, изцяло нов колагенов синтез и се създава нова кожа/. Точките на коагулация трябва да бъдат плътно подредени на разстояние не повече от 0,5 мм, така че новите колагенови влакна, като зреят да могат да се захванат едно за друго и да образуват „мрежа“. Когато мрежата не е плътна и има „дупки“, т.е. липсват точки на коагулация, резултатът не е много добър. Първоначалният ефект след хайфу процедура се дължи на разпръскването на енергия в горните слоеве на кожата, но истинският траен резултат се получава след като узрее новият колаген /около 2-3 месеца за постигане на окончателен резултат/. Термокоагулацията предизвиква уплътняване на  разтегнатите с възрастта колагенови влакна и осигурява лифтинга на всички слоеве на меките тъкани на лицето.

При 4D апарата, с който се извършва процедрата, мощността е 2 J и с един импулс се правят 4 реда по 17 точки, идеално подредени на необходимото разстояние. Тази мощност на машината дава 85% гаранция за това, че ще се има точки на коагулация, т.е. от 68 теоретично възможни точки, практически поне 57 ще се получат. Не е необходимо да се повтаря процедурата, за да има резултат и да се уплътни решетката от точки. Процедурата може да се повтори по желание най-рано след 2 месеца.

Процедурата е болезнена и се извършва с локален анестетик – лидокаин. Възможни са зачервявния, лек до умерен оток и остатъчно чувство за болка и дискомфорт.

Предимства на Хайфу процедрата:

 • Неинвазивна апаратна процедура.
 • Дълготрайни резултати – 2 и повече години.
 • Цялостно преструктуриране и подмладяване на вашата кожа,
 • Уплътняване на колагеновата решетка и възстановяване на еластичността на кожата.
 • Постигане на естествени резултати, чрез собствените процеси на организма, без намесата на чужди вещества.
 • Забавя процесите на стареене.
 • -Третира всички нива на кожата на лицето – накрайници с дълбочина 1,5; 3,0; 4,5 мм.
 • Ефектът от процедурата се развива и подобрява с времето.
 • Винаги естествен и естетичен резултат.
error: Content is protected !!